Yakın Doğu Üniversitesi Burslar

Yakın Doğu Üniversitesi ÖSYM Bursları

yakin-dogu-universitesi-burslari
Not: Fotoğraftaki şahıs Yeter Bey'dir. Kendisi rektörlükteki masasında oturur, görürsünüz ama görüşmek istediğinizde orda olmadığı söylenir. Gerçekten Yeter Ulan Yeter! Dedirtecek bir tiptir Yeter Bey. Buradan ona olan nefretimide dile getirmek istedim. Tam bursum düştü ve tam ücretli yaptılar. 10 bin TL Para istiyorlar şuan. Allah belanızı versin bee. Bizi bitirdiniz beeeee!!!!
ÖSYM tarafından düzenlenen öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı sonucunda kılavuzda Yakın Doğu Üniversitesi tarafından verilen %100, %75, %50, %25 burslu olduğu belirtilen bir programı tercih edip kazanan öğrenciler yararlanabilir.
ÖSYM tam bursu ile okuyan öğrencilerin burslarının devamı için her dönem 4.00 tam puan üzerinden 2.00 ortalama tutturmaları gerekir. 2.00 ortalamanın altına düşenler, 2.00 ortalamaya ulaşana dek burs haklarından yararlanamazlar. Yeterli ortalamayı elde edenlerin (2.00) bursları yeniden başlatılır. Bu uygulama 4 yıl süre ile devam eder.
%25, %50, %75 ÖSYM bursu ile okuyan öğrencilerin bursları eğitim süresince geçerlidir. Yakın doğu üniversitesi bursları
Sporcu Bursları
Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Vakfı tarafından, üniversitenin spor kulüplerinde aktif spor yapan öğrencilerimize verilen burslardır.
KKTC Öğrenci Bursları
Yakın Doğu Üniversitesi tarafından her yıl düzenlenen “Yakın Doğu Üniversitesi Giriş ve Burs Sıralama Sınavı” sonucunda başarılı olan öğrencilere verilen burslardır.
Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Bursu
Yakın Doğu Üniversitesinde eğitim gören tüm TC vatandaşı öğrenciler, Kredi Yurtlar Kurumu’na burs başvurusu yapma hakkına sahiptir. Bu burstan yararlanmak isteyen öğrencilerin Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) başvuru yapmaları gerekmektedir.

Kardeş İndirimi
Yakın Doğu Üniversitesinde öğrenim gören kardeşlerin her birine %15 oranında (Sağlık ile ilgili tüm bölümler hariç) indirim uygullanmaktadır. Yakın doğu üniversitesi tam burs


EmoticonEmoticon